Назад към главната страница
ПОЧИВНО ДЕЛО 
и
Чипровци  Има много неща, които биха привлекли вниманието на туристите в Чипровци. За едни това е красива природа, за други историята на града ни (чипровското въстание), за трети неповторимите чипровски килими. Тук все още съществува кооперация, в която те се произвеждат.
    Чипровци е малък град, сгушен в полите на Стара планина, намира се на около 30 км от Монтата. През него тече река Огоста, водеща началото си от високите части на планината. Не може да не се спомене и Чипровския водопад, който в действителност не е голям, но се намира в една живописна местност, а и сам по себе си е едно доста красиво творение на природата.
    Това е едно очарователно градче с неповторима природа.


 

    На снимките са показани гостоприемницата, историческия музей, чипровския манастир, църквата и други забележителности.
    Гостоприемницата е реставрирана стара къща. състои се от две крила, снабдени с бани. Едното е с 4 стаи, другото с 2. Обзавеждането е доста скромно - има само легла, но непретенциозните биха се задоволили и с това. Капацитета е 10 легла. При необходимост може да се сложат и още. Ползването на една легло за 24 часа за българи е 3.00 лева, за чужденци - 5.00 лева.
    Няма столова и ако се наложи може да приготвя храна в къщи, като се съобразява с желанието на клиентите. Но в града има ресторант.

 
 

 
гр.Чипровци
ул.Балканска, гостоприемница, тел: 28-73 Таня Ганчева


Copyright © 1993 - 2001  От ВАС за ВАС
Всички права запазени