Назад към първата страница Енергоефективност
От ВАС за ВАС - ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТ  И ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ
и
и
Изложение за регенеративни енергии RENEXPO®
27 - 30 септември Аугсбург

    От 27-ми до 30-ти септември тази година за осми пореден път в Аугсбург ще се проведе утвърденото с успех изложение RENEXPO®. По традиция изложението представя пълната гама от продукти и услуги в сферата на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) и енергийната ефективност (ЕЕ) в строителството и ремонта.
    Събитието акцентира върху няколко по-важни теми, които са представени като отделни части в изложбеното хале. IHE® WoodEnergy е етаблирала се част от изложението, която обединява фирмите занимаващи се с извличане на енергия от дървен материал. reCONSTRUCT® е тематично обособена част, която представя всичко за ЕЕ в сторителството и ремонта. За първи път в Аугсбург изложбената част PV-EXPO® ще обедини производителите от бранша - фотоволтаик.
    Аугсбург е град вече утвърден със своето име в сферата на ВЕИ. От 2000 година тук на панаира ежегодно се срещат представители от сферите на икономиката, политиката и развойната дейност, за да се информират за най-новите достижения в областите на ВЕИ и ЕЕ. Около 350 изложители от различни европейски страни ще станат и тази година от 27-ми до 30-ти септември повод за тези срещи и дискусии.
    RENEXPO® е единственото изложение в Германия с такъв широк спектър на представените теми. Паралелно провеждащите се конгреси допълват и обогатяват изложбената част, представяйки на теми от научната и развойна дейност. Реномирани лектори от различни сектори на икономиката и политиката, от правителствени и неправителствени организации ще информират участниците в 16-те конгреса  относно темите: биогас, двигателя на Стърлинг, газифициране на дървесина, когенерация, термопомпи и енергийна ефективност в обществените сгради и комуналните учреждения. Хайлаит е конгреса за енергия от дървесина, провеждащ се за 7-ми пореден път със съвместното участие на дружеството „BBE Bundesverband Bioenergie e.V.“.
    През 2007 ще бъде поставен специален фокус върху соларната енергия. Два успешни конгреса от минали години ще се състоят за първи път в Аугсбург: „4-ти национален конгрес за фотоволтаик“ и „2-ри национален конгрес за соларна топлинна енергия“. Чрез тези два конгреса ще бъде подкрепена и допълнена изложбената част PV-EXPO®.
    Освен изложбената и конгресна част посетителите ще се възползват и от богатата програма на изложението, която включва през 4-те дни на изложението безплатни лекции и презентации. Форума на изложителите ще представи най-актуалните продукти и услуги на изложението. Посетителите ще се информират за теми от практиката от поредиците лекции: „Саниране на сгради, ... но правилно“ и „Соларна енергия и пелети“.
    Изложението RENEXPO® беше за първи път през 2006 година проверено от FKM (сдружение за доброволна проверка на изложения и брой на изложителите). След успешно издържаната проверка RENEXPO® беше вписано в регистъра на комисията AUMA (Ausstellungs- und Messe-Ausschuss der deutschen Wirtschaft e.V.). Изложението е за 2-ри пореден път част от кампанията на ЕС „Sustainable Energy Europe 2005-2008“, имаща за цел повишаването на отговорността на потребителите при използването на ВЕИ и ЕЕ.
    Изложението отваря врати всеки ден от 9.00 до18.00 часа, а в неделя до 17.00 часа. Вход: четвъртък и петък  - € 15; събота и неделя - € 8; оттстъпка за студенти, ученици и пенсионери всеки ден - € 5.

     Контакт и информация:
        REECO GmbH
        Unter den Linden 15
        72762 Reutlingen
        Germany
        Tel.: +49 (0) 7121 - 3016 - 0
        Fax: +49 (0) 7121 - 3016 - 100
       redaktion@energie-server.de
       www.energy-server.com

Copyright © 1993 - 2007  От ВАС за ВАС
Всички права запазени