Назад към първата страница Енергоефективност
От ВАС за ВАС - ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТ  И ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ 
и
Мобилни бетоновъзли на панаира

    Мобилни бетоновъзли са сред десетките новости, които ще бъдат демонстрирани по време на Международния технически панаир от 26 септември до 1 октомври в Пловдив.  Българската компания „Пинк плюс“ ще покаже своя експонат в рамките на изложбата „Стройтех“. Инсталацията за производство на бетон се качва на камион и може да се премести до самия строителен обект, за да се пестят разходи за транспорт, обясняват от фирмата.
    Също на „Стройтех“ ще направи своя български дебют 16-тонният пневкомплексен валяк на германската компания „Хам“, който е световна новост и ще бъде представен от „Виртген България“. Той е показан за първи път на изложението „Баума“ в Мюнхен през 2010 г., където спечели няколко награди заради иновационната си технология и дизайн.
    Посетителите на Есенния панаир ще видят и изделието, заради което пловдивската фирма „Апекс 11“ получи през месец май приза „Иновативно предприятие на 2010 година“. В конкурса производителите  участваха счетирипосочния мотокар А-лифт, който ще бъде част от изложбата „Машиностроене“. Той може от място да тръгне напред, назад, наляво и надясно. Така съчетава качествата и възможностите на конвенционален мотокар, рич-трак и страничен високоповдигач, твърдят създателите на машината.
    Новост за българския пазар са и мобилните бензиностанции, с които фирмата „Петрус“ участва в изложбата „Аутотех“. Те са производство на италианската компания „Резервоари Сави“ и имат всички функции на класическите колонки за зареждане с бензин и дизелово гориво.
    В същата изложба ще бъде представена и друга новост за българския пазар – системата за бордова диагностика  Carman VCI. С нея се „преглеждат“ основно азиатски и американски автомобили, като има възможност да се прилага и при някои европейски модели. Големият плюс е бързината, с която се откриват повредите, а в „паметта“ на системата са включени много бази данни и техническа информация. Чрез  Bluetoot се свързва с персонален компютър или лаптоп на разстояние 50 метра. Новият уред на корейската компания  Nextech Co се разпространява у нас от фирма „Гар агент"
 


Copyright © 1993 - 2010  От ВАС за ВАС
Всички права запазени