Назад към първата страница Актуално
СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, ИЗДЕЛИЯ, ДОГРАМА И МЕБЕЛИ. ТЕХНОЛОГИИ. ИНСТАЛАЦИИ.
и
Система U-Liner за безизкопно саниране на тръбопроводи
на РЕХАУ

Фирма РЕХАУ има над 50 години опит в производството на изделия от полимери. В областта на тръбопроводите и околната среда РЕХАУ предлага следните продукти:
  Системи за напорни водопроводи:  тръби и фитинги от  PE  и PVC;
  Системи за канализация:  тръби и фитинги от PE  и PVC с диаметри до 1200 мм, както и такива за напорна канализация - до 400 мм и 12,5 бара;
  Системи за дренаж и геосинтетика;
  Геомрежи за армиране на асфалтови пътни покрития и укрепване на земни маси и свлачища.
 
 
 

    През последните години РЕХАУ предлага  така наречената U-Liner система за безизкопно саниране на тръбопроводи за вода, газ и канализация. Технологията е следната: в амортизирания стар тръбопровод се вкарва полиетиленова тръба с предварително редуциран външен диаметър - тръбата веднага след екструдирането си се сгъва и сечението й има вид на латинската буква U откъдето идва и названието на системата. Полагането става посредством шахти, които се изкопават през 200 - 600 м - в зависимост от диаметъра, както се вижда и от картината. След като полагането на новата тръба в определен участък е завършено, в нея се подава пара с определени параметри, които стриктно се следят. Материалът от който е направена тръбата има свойството да запомня първоначалната си форма и когато се съдадат условия подобни на производствените, тя възвръща кръглата си форма. Диаметрите се подбират така,че новата тръба да обхване отвътре максимално плътно санираната тръба. Редуцирането на вътрешния диаметър при това пъхане на тръба в тръба е незначително и като се има предвид по-гладката вътрешна повърхност на новата тръба пропусквателните способности след санирането на практика се запазват. Така монтираните тръби се свързват с електромуфи. За монтаж на евентуалните отклонения от санирания тръбопровод могат да се използват прецизно управляеми роботи.

Предимствата на U-Liner системата са следните:
  Спестяват се скъпо струващите изкопни работи по цялата дължина на трасето;
  Спестяват се възстановителните работи  - зариване, въстановяване на настилката и др.  Дотук посочените икономиите свъзлизат на около 30 %;
  Много по-кратки срокове за изпълнение. Спестяват се време и пари.
  Повечето тръбопроводи са положени под пътища. При извършване на ремонтните работи с U-Liner не е необходимо да се преустановява движението по тях, което ги прави особено подходящи за населени места.
 
 
 

иии иии
РЕХАУ предлага U-Liner за саниране на тръбопроводи за:

  Водопровод:  с диаметър до 400 мм и налягане до 10   бара;

  Канализация:  с диаметър до 400 мм и налягане  3,2 бара;

  Газ:   с диаметър до 400 мм и налягане  до 4 бара.

    В сътрудничество със специализирани за полагането на тази система фирми, може да Ви бъде се предложен пълен ингенеринг.
За повече информация ни потърсете на служебните телефони и посетете офиса на РЕХАУ  ЕООД, където системата можем да Ви бъде представена подробно с озвучен на български език видеофилм и каталози.

РЕХАУ ООД

1164 София, бул.Симеоновско шосе 75
тел: 02/965 57 57, 965 57 87, 965 57 74, 965 57 80, GSM: 0888/63-45-79
E-mail: sofia@rehau.com  E-mail: Ekim.Boytschinov@rehau.bg      www.rehau.bg
Copyright © 1993 - 2005  От ВАС за ВАС
Всички права запазени