Назад към първата страница Актуално
СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, ИЗДЕЛИЯ, ДОГРАМА И МЕБЕЛИ. ТЕХНОЛОГИИ. ИНСТАЛАЦИИ. 
и
Нови прозорци за съвременни жилища
Профилни системи за прозорци REHAU за саниране на стари сгради

    Ако рамките на прозорците Ви са изметнати, ако обковът и затварящите се части са повредени, старите прозорци се превръщат в слабото място на енергийния баланс на жилището. Това се доказва от инфрачервените нощни снимки които показват, че голяма част от топлината се губи именно през прозореца. Следствието: разходите за отопление скачат драстично, чрез излишни емисии се замърсява още повече околната среда.
    При тази ситуация правилно постъпват онези, които си поставят нови прозорци с добра топлоизолация.
 
 

иии   Модерна прозоречна техника и оригинална оптика

    Прозорците определят до голяма степен характера на историческите фасади. Ето защо строителните институции и инвеститорите предпочитат саниране, което не нарушава общия изглед и отговаря на стила. Новите прозорци трябва да са изработени по историческия прототип.
    Прозорците от полимерни материали отговарят на това изискване. Във всеки случай по-голямата част от фирмите, извършващи саниране на стари сгради, предпочитат прозорците от ПВХ.
    Прозорците от профили REHAU се отличават с «мек», подходящ за старите сгради изглед и малки фронтални ширини на рамката.
Модерната прозоречна техника е в съзвучие с оригиналната, подходяща за стила оптика.

  RAU - ПВХ - идеалният материал за прозорци

    Използваният по цял свят полимерен материал (ПВХ) е особено икономичен по отношение на суровината и енергията при неговото производство. Рецептурата е разработена в собствена лаборатория на REHAU. Рамката на прозореца е особено дълготрайна, устойчива на атмосферни влияния, запазва дълго формата и цвета си.
    Много добрата топло- и шумоизолация говорят също за доброто качество на материала. Старите прозорци от ПВХ се рециклират, цикълът се затваря и не са необходими допълнителни пространства за депониране. Естествено в рецептурата не е включен кадмий.

  Марково качество, което заслужава доверие

  REHAU преработва полимерни материали от повече от 40 години и е един от лидерите в производството на профилни системи за прозорци, врати, фасади, зимни градини, външни щори и капаци за прозорци. От този опит печели всеки инвеститор, независимо дали става въпрос за частно или комунално жилищно строителство, за промишлени или административни обекти.

  Прозоречната техникаREHAUпредлага много предимства
    Прецизните инструменти за производството на профили за прозорци се изработват от REHAU за да се осигури високо качество на повърхностите и профилите.
    Профилните системи са дотолкова завършени, че осигуряват в зависимост от конструкцията възможно най-добра статика и предлагат широко поле за действие на Вашите желания по отношение на конструкцията.

  Едно икономично решение за дълго време
    Новите прозорци убеждават първо със съотношението между изгодната цена и ефекта. За собственика на старата сграда не по-малко важна е и тяхната икономичност: те са дълготрайни, тъй като са устойчиви на атмосферни влияния и износване, неподатливи са на агресивни външни влияния, лесно се поддържат. Отпада например редовното лакиране, което облекчава не само портмонето,
но и околната среда.
    Казано накратко: който реши да постави при санирането нови прозорци от полимерни материали, решава проблемите си за десетилетия напред.
    Също и проблема с кражбите, тъй като прозорците от профилни системи REHAU са подготвени за монтаж на модерен, осигурен срещу кражби обков.
 

иии
Фиксиран по цялата дължина различно оразмерен стъклодържач: в зависимост от изискванията за топло- и шумоизолация могат да се поставят стъкла с различна дебелина.

Малки ширини на фронталните повърхности, атрактивна оптика

Конструкция с три камери за добри топло- и шумоизолационни стойности

Висококачествен материал: устойчив на атмосферни влияния, не променя цвета си, лесно се поддържа.

Специални уплътнения срещу образуване на въздушно течение и оптимална защита от попадане на вода при дъжд.

Армировка от поцинковани стоманени профили в зависимост от необходимата статика.

Стабилно закрепване на обкова, безупречно функциониране дълги години.


 

Новите прозорци са предпоставка за многообразните възможности за оформление и модерен комфорт


  Икономия на енергия и опазване на околната среда
    Както касата, така и профилът на рамката на прозореца са изпълнени с модерна конструкция с три камери. Тя придава на прозореца най-добри топлоизолационни качества (1,4 W/m2К без армировка, 1,7 W/m2К с армировка). Чрез използването на най-модерни изолиращи стъкла с почти всякаква дебелина прозорецът достига отлични топлоизолационни стойности.

    Лесно поддържане
    Прозорците от профили REHAU се поддържат лесно не само защото са от полимерен материал. Рамката на прозореца има гладък и скосен фалц, който затруднява замърсяването. Освен това гладкият вътрешен фалц с приятна оптика улеснява почистването.

    Да работим и живеем на спокойствие
    Постоянно променящото се натоварване от шума от улицата и самолетите не само нарушава спокойствието в къщи и на работното място,той може действително да доведе до заболявания. Ето защо защитата от шум във високото строителство, както е отразено и в стандарта ONORM В 8115, е от първостепенно значение.

иии
    Прозоречните системи REHAU са приспособени за всички видове модерно остъкляване и в комбинация със съответните типове стъкло достигат необходимите стойности на шумоизолация. За това не на последно място допринася плътността на фугите (а-стойност).

    Добър съвет от експерти
    Също и по въпроса за шумоизолацията инвеститорите и архитектите намират компетентни специалисти в областта на изграждането на прозорци, които не само знаят кои типове стъкла имат желания шумоизолационен ефект, а и монтират стъклата и готовите прозорци така, че шумът остава веднаж за винаги навън.

    Перфектно приспособени към архитектурния стил
    Модерните прозоци са последна дума на техниката по отношение на функциите и комфорта. Оптически те могат да бъдат приспособени за всеки стил, независимо дали става въпрос за «фахверк», класицизъм, стила от 70-те години на 19-ти век или
сецесион. Широкият спектър от профили дава възможност за безпроблемна реализация на всякакви прозорци по отношение на формата и начина на отваряне, със или без оберлихт, симетрично или асиметрично разпределени, със или без шпроси, с обикновено отваряне,
въртящи се или плъзгащи се крила. Във всеки случай профилите могат да бъдат избрани така, че по отношение на пропорциите и разпределението да отговарят напълно на оригинала, респ. да не се различават от него.

    Шпроси - една тема с много вариации
    Шпросите са открити по времето, когато не е било възможно да бъдат произведени по-големи парчета плоско стъкло. Въпреки
това би било погрешно в днешно време те да бъдат заместени от конструкции с цели стъкла, тъй като шпросите имат важно
значение за ефекта от мащабното разпределение на старата сграда.
    В програмата на REHAU ще намерите широси в самото стъкло, върху стъклото и като разделящи стъклото елементи.

    Цветовете и декорите като елементи на дизайна
    Важен елемент от оформлението на прозореца са цветовете и декорите. Ето защо в профилните системи на REHAU прозорците са не само бели, а с най-различни цветове и декори, които се нанасят в завода по специален метод, за да са трайни и устойчиви на атмо-
сферни влияния. Където тези стандартни и специални изпълнения не са достатъчни, прозорците могат да бъдат лакирани в различни
цветове по доказалата качествата си система на лакиране REHAU Асгуl II. Така лесно се постигат цветова хармония или
интересни контрасти между прозорците и фасадата.
 

  Изпълнение в срок, за да не се превърне санирането в кошмар
     Производителите на прозорци, работещи с профилни системи REHAU, предлагат не само отлично качество, а спазват и сроковете. Това е особено важно, когато се извършва саниране през студените сезони или на обитавани сгради.

    Особено важни са добрата консултация и правилното проектиране
     Когато една стара сграда трябва да се «подмлади», са много важни компетентният съвет и бързото изпълнение. И двете ще намерите в предприятието за производство на прозорци от профилни системи REHAU.

иии
РЕХАУ ООД
1164 София, бул.Симеоновско шосе 75
тел: 02/965 57 72, 965 57 76, 965 57 86, 965 57 90
 E-mail: sofia@rehau.com     www.rehau.bg
Copyright © 1993 - 2005  От ВАС за ВАС
Всички права запазени