Назад към първата страница Актуално
СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, ИЗДЕЛИЯ, ДОГРАМА И МЕБЕЛИ. ТЕХНОЛОГИИ. ИНСТАЛАЦИИ.
и

Wirsbo
Система за подово отопление


ИДЕАЛНОТО ОТОПЛЕНИЕ

иии
    Усещането за топлина е изключително важно. Лъчистото отопление, дори и с ниска температура, се усеща по-интензивно. Следователно голямата отопляема площ е предпочитана пред малкият, интензивен източник на топлина.
    Комбинацията от лъчисто отопление и лека конвекция, идваща отдолу е най доброто решение.
    В наши дни, система за подово отопление е реалност благодарение на тръбите PE-X. Поставянето на гъвкави тръби под пода е направило идеята икономически осъществима. В системата циркулират само няколко литра хладка вода, които разпространяват равномерно топлината.
ПРЕИМУШЕСТВА

иии
иии

    Инсталирането става бързо и лесно - подовото отопление на Wirsbo е цялостна система.
    Възможност за използване на различни видове енергоизточници - нафта, газ, слънчева енергия, електричество, термопомпи.
    Интериора се освобождава от радиатора, с които се съобразява при поставянето на мебели.
    Лесно поддържане на чистота, и липса на опасност от опарване. Малкото количество прах и хигиеничната среда са резултат на минималната циркулация на въздуха.
    Последният аргумент е може би най-важният: комфорт. Някои смятат подовото отопление за лукс, но разхода на енергия при него е до 27% по нисък.

УНИВЕРСАЛНОСТ
ииииии
иии

    Подовото отопление на Wirsbo може да бъде поставяно под различни видове подови настилки. Влажните места изсъхват бързо, няма скрити ъгли, които да събират прах и микроорганизми.
    Обществени бани и закрити плувни басейни - топъл под за боси крака.
    С подовото отопление на Wirsbo колелата и влажните подове изсъхват по-бързо.
    Високи тавани и големи площи - високи разходи за отопление и големи сметки за енергия.
    Подовото отопление на Wirsbo е идеално за намаляване на разходите и увеличаване на комфорта.
    С подовото отопление се намалява движението на въздуха в големите помещения и топлината се разпространява на височина не повече от 8 метра.

ПРОЕКТИРАНЕ
    Най-лесният начин за изграждане на къща с подово отопление е чрез използването на технически ръководства и програми, които можем да предоставим. Когато става въпрос за проектиране, подовото отопление на Wirsbo предлага изцяло нов подход. Скритият монтаж отваря нови пространства и позволява проектиране без ограничения. Инсталирането е бързо и ефективно - подходящо е за ново строителство и стари сгради.
 

КОМПОНЕНТИ

иии
иии
    Wirsbo-pePEX е усъвършенствана тръба Wirsbo-PEX с кислородна бариера от PVOH (поливинил алкохол). Слоят от PVOH е залепен върху тръбата чрез специален свързващ полиетиленов филм. От външната страна на кислородна бариера на PEX е положен външен слой, предпазващ тръбата от механични наранявания. Кислородната бариера на тръбата Wirsbo-pePEX е в съответствие с
DIN 4726.
    Подовото отопление на Wirsbo е цялостна система. То включва колектори, тръби, инструменти за монтаж и автоматика за регулиране на температурата на водата и въздуха в помещенията.
 

ИНСТАЛИРАНЕ

иии
иии
    Лесно свързване. Фитингите и колекторите са специално конструирани за сигурна и прецизна работа. Тръбите са на кангали. Тръбите се пристягат към заварена мрежа преди да бъде излята изравнителната замазка.
    Друг бърз и прост начин за инсталиране на тръбите е чрез използване на клипсове Wirsbo Pipe Clip Strips върху платна от полистирол.

ОПИТ
    Wirsbo изгражда системи за подово отопление от 1974 г. През 1994 г., приблизително 600.000.000 метра от пластмасовите тръби на Wirsbo, отопляват къщи и сгради по целия свят. Това са около 1 млн. системи за подово отопление.
 

Клималукс
София, Младост 1, блок 1 В, ет.12, тел/факс: 02/76 66 89, тел: 02/974 40 02,  E-mail: klimalux@internet-bg.net
www.wirsbo.se


Copyright © 1993 - 2001  От ВАС за ВАС
Всички права запазени